Een SMS bericht geeft een persoonlijker gevoel dan bijvoorbeeld een e-mail. Voor veel mensen is het daarom een lagere drempel om zaken te doen als er met SMS berichten gewerkt kan worden. Maar SMS berichten kunnen uiteraard ook een mooie aanvulling zijn op het huidige e-mail verkeer.

Het gebruik van SMS wordt op een steeds breder gebied ingezet door de eenvoud van het gebruik hiervan en de snelheid van de berichten.
Denk aan een webwinkel waarbij ook via SMS berichten besteld kan worden, of website’s waar gebruikers toegang krijgen door een SMS verificatie. Een belangrijk aspect hiervan is dat valse bestellingen beter voorkomen kunnen worden.
U kunt het ook simpelweg gebruiken om de werknemers op de hoogte te stellen van de nieuwste vooruitgangen, of om die uitslaper uit zijn bed te halen als hij nog steeds niet aanwezig is.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

SMS verkeer kan verstuurd, maar ook ontvangen worden. Hierdoor wordt een interactie gecreƫerd met de gebruiker waardoor de interesse groter wordt.

Triloxigen BV heeft al diverse SMS applicaties ontwikkeld en wordt voor verschillende zaken gebruikt; voor een webwinkel, registratie, herinnering of gewoon om bulk-sms naar gebruikers te sturen.